nedjelja, 20. srpnja 2014.

Blast from the pants!

Kontinuitet DC-jevih stripova je trenutačno upravo bizantinski zamršen. Recimo na primjer, Adventures of Superman, jedan od stripova u kojima zvjezduje Superman, je antologijska serija samostalnih vinjeta koje se ne odvijaju u trenutačnom kanonu. Što to znači za čitatelja?
Da! Gaće! :D
Krasno ih je vidjeti, i još je krasnije što DC ne forsira taj glupi novi kostim u sporedne publikacije. Ova konkretna tabla je iz stripa Adventures of Superman #14, kojeg još nisam čitao ali je navodno fenomenalan. Odlične vijesti!
Ta me stvar podsjeća na još jedan DC-jev biser. Nema dugo da su svijetu predstavili svoj redizajn Loba, u kojem su legendarnog svemirskog maderfakera pretvorili u, kako je to Bob elokventno sročio, vilenjaka. Svakom svoje, valjda, ali kaj s nama kojima fali dobar stari Lobo? Pa, srećom po nas, preživio je! Nekakva igrica Injustice sa DC likovima je bila dovoljno popularna da su pokrenuli strip koji se odvija sukladno sa istom. I budući da je Lobo u igrici ostao Lobo, u stripu također tumači ulogu klasičnog Loba! Omnia mutantur, nihil interit :)
I kao zadnji kuriozitet, čini se da se i Spider-Man ugleda u Supermana jer je od njega pokupio onu With great power comes great responsibility.

Broj komentara: 11:

Domigorgon kaže...

Malo sam razmišljao o tome "X nikada ne ubija kriminalce". Ne znam sad za Supermana, ali evo recimo Batman i Joker. Batman Jokera strpa u Arkham i samo je pitanje vremena (mjesec-dva) dok ovaj ne pobjegne van. I krene ubijati. I recimo da svaki put ubije barem jednu osobu, nerijetko i više, dok ga Batman konačno ne uhvati i - strpa u Arkham. I tako to ide, začarani krug, tko zna koliko je ljudi Joker izravno ili neizravno ubio ili mentalno osakatio. Tisuću? Dvije? Više? A cijelo to vrijeme Batman samo živi da bi ga još jednom vratio u Arkham. Ajde da ga je poštedio jednom, dvaput. Ali već je i djetetu očito da se Joker neće rehabilitirati. Svaki put kad vrati Jokera u Arkham, Batman odgovara za sve smrti koje će Joker počiniti u budućnosti.

Ne?

Mejo kaže...

Ne znam, osobno ne promatram to na taj način. Batman sebe smatra Gothamovim zaštitnikom, ne njegovim kraljem. Kada istuče Jokera i vrati ga u Arkham, tada je vrijeme za novo suđenje u kojem bi mjerodavni mogli donjeti odluku da je smrtna kazna jedina prikladna. To što Batman sebe ne postavlja za krvnika bi, smatram, trebalo hvaliti, a ne kuditi.

S tim na umu, mislim da nitko ne bi prozivao Batmana kada bi u žaru borbe Joker "slučajno" ostao u kolicima ostatak života.

Maxim kaže...

Ja sam za jednog sociopata Betmena koji koka zlikovce, a zatim ih posprema u napuštene zgrade i posipa vapnom! Pogotovo nakon emo-hamlet Betmena kojeg će Aflek utjelovit.

Biuk kaže...

Dommy-jesi čito "the dark knight returns"? upravo je tamo riješen tvoj problem, hehe. (a znam da si čito, samo podsjećam da je to to)

Mejo-super izgledaju ti supermani! baš me zanimaju!
A
a lobo je metalac i točka.
(dobro, tor je žena, kapetan amerika je crnac i kajjaznamkajsve ne...)

Biuk kaže...

Joj, zaboravio sam:
Maksime-davno smo se zajebavali (strip-metuzalemi devedesetih) da bi film betmen trebo režirat tarantino, a da betmena glumi michael madsen

Mejo kaže...

@ Maxim - to već postoji, zovu ga Punisher :)

@ Biuk - ček, nije li se u Returnsu Joker sam ubio? Također, bome da dobro izgledaju! Si vidio ovaj? Bruce Timm, bokte! Mislio sam da on više nije u kontinuitetu od kad su pokrenuli New 52 :)

Biuk kaže...

glede dk returns:
je. "batman didn't have the nerve"
al mislio sam na ono kad betmen monologuje prije tog obračuna:
"i'll count the dead, one by one. i'll add them to the list, joker. the list of all the people i've murdered...by letting you live."

glede supermana:
bruce timm mi je car! guštam se na to. čak i ak radnja ne bude neka, bit će uživancija za gledat!

Biuk kaže...

i moja najdraža parafraza od "velike moći i odgovornosti":

A trend that runs through almost all of Ennis’s writing is illustrated nicely by Butcher, from The Boys. “With great power comes the certainty that you’re going to turn into a complete fucking cunt.” Power corrupts; corruption leads to depravity...indeed, I don’t think I can recall a single Ennis villain who wasn't a depraved monster when the lights were out.

Mejo kaže...

Očito :)

Maxim kaže...

S obzirom da je ovdje u komentarima čitavo moje čitateljstvo, podlo ću iskoristit Mejin blog za samoreklamu i istaknuti kako je na blogu nova recenzija.

Mejo kaže...

Fala kurtzu, bilo je i vrijeme :)