ponedjeljak, 1. veljače 2010.

Best of the najbolje! #3

Na redu je strip, ali sa blagim obratom. Za najbolji pitajte nekog pametnijeg, ja sam ovdje da vas upozorim na
NAJGORI STRIP!
Strip je, za razliku od glazbe i filma, plemenita vještina i visoka umjetnost, te samim time izvan miljea u kojem se osjećam dovoljno bahato da izdvojim jedan kao bolji od drugih. Bilo je dobrih stripova u ovom desetljeću, i jedan ili dva odmah padaju na um kao preporuke, ali mislim da je važnije ljudima dati do znanja čega se trebaju paziti. A to je nedvojbeno Lucifer.

Prije nego što sam pročitao Lucifer nisam imao pojima da tupa bol u malom mozgu i dosada idu ruku pod ruku, ali blago meni, Mike Carey je uspio gdje drugi nisu. Ako vas zanima kakav je osjećaj čitati ovaj strip, postoji metoda kako da dobijete cijelokupno iskustvo za samo dijelić cijene. Evo kako:
-sameljite nešto stakleno, npr. čašu ili bocu, dok ne dobijete sitne krhotine
-pošmrčite ih
-zamolite prijatelja da vam strga koljena metalnom šipkom
-pustite Tool da svira u pozadini
-i za kraj, neka vam prijatelj naizmjence maše pred licem jednim lošimi jednim dobrim crtežom u omjeru 3:1. Čestitam, upravo ste iskusili strip nominiran za Eisnera!
Osim toga, osvrnuo bih se još na 2006. godinu vezano uz strip, kada je izašao sjajni Making Comics (Kako crtati strip - nabavljivo na hrvatskom) Scotta McClouda, te od posebne zanimljivosti meni, povratak Hellboya nakon četiri godine suše. Naravno, oduševljenje nije dugo trajalo jer je Mignola odlučio poduzeti "Millerov gambit" i izgubiti razum. Samo dvije godine kasnije crtež Hellboya prepušta Duncanu Fegredu i time strip postaje zanimljiv kao Mućke nakon djedove smrti. Što će reći nezanimljiv.

2 komentara:

Unknown kaže...

hahahah :D
Sto si se razbacao sa postovima :)
Sad moras drzati tu kvotu.. :)

Mejo kaže...

Svakih 10 godina, možda :)