utorak, 2. veljače 2010.

Best of the najbolje! #4

Ajmo dalje!
NAJBOLJA VIDEOIGRA!
Moram priznati da ne razumijem trenutačno mjerenje pimpeka između Sonyjeve i Microsoftove nove konzole na temu koja od njih ima bolju grafiku ništa više nego što razumijem zašto se igre za PC još proizvode. Igra sa lijepom grafikom ali bez igrivosti je kao Star Wars: nova trilogija, tj. retardirana. Tri igre koje su ovo desetljeće promjenile industriju iz korjena nisu igrale na kartu grafike nego inovacije i karta u pitanju je bome bila as.
2001. godine Grand Theft Auto III je sve iznenadio kada smo se našli na početku igre i otkrili da nismo dužni ići desno kako bi došli do kraja nivoa. Dapače, kraj nivoa se nije nadzirao od ogromnog grada po kojem dobismo potpunu slobodu kretanja. GTA III je izumio pojam sandbox i stvorio vojsku klonova (od kojih je jedino ova igra donjela nešto novo) koja danas broji apsolutno svaku igru na tržištu.
Blizzard Entertainment je zadužio svijet kada je 2004. izdao World of Warcraft i time odvojio igraću elitu od pljeve. Naime, nitko normalan ga ne igra. Zahvaljujući WoWu, blijedi asocijalni čudaci ostaju pripijeni uz monitor, čime je kvaliteta društvenog života skočila. Slična se stvar trenutačno provodi i na ljudima koji ne igraju videoigre, na način da se popišu svi nespospobni za međuljudske kontakte. Jeste li već čuli za Facebook?
A što su kuul klinci igrali dok su gremlini halali WoW? Lomili su prste uz Guitar Hero i uživali su! Iako se nije radilo o prvoj igri sa kontrolerima u obliku glazbala, Guitar Hero je 2005. godine postao prva koju se moglo igrati doma. Baš kao i šmrkanje tekile, ovo se ne može oposati već samo probati, pa ako već niste, zaigrajte što prije.
Međutim, meni najbolja igra nije niti jedna od ovih već sjajni Jak 3. To je treći nastavak serijala Jak za PS2, i igra je to kakav je Mad Max 3 trebao biti film - najbolja u trilogiji. Radi se o GTA III klonu ali u polu-postapokaliptičnom svijetu sa govorećim životinjama.

Evo što sam sve upucao vozeći se džipom po pustinji:
-dinosaure
-robote
-postapokaliptične barbare
-još robota
-drukčije dinosaure
-vanzemaljske robote
-vanzemaljce
Ne mogu reći da je igra za svakoga, ali ja sam je odigrao tri puta i svakako je preporučam.
A najbolja igra za društvo je nedvojbeno Soul Calibur. Bilokoji. Kad se igra u društvu ne igra se ispod sto partija i s njim se gube bezbrojne noći. Bog ga blagoslovio!
Za sam kraj bih spomenuo dvije igre koje su subjekti mojih mokrih snova već neko vrijeme ali ih još nisam imao priliku igrati: Assassin's Creed i Brütal Legend. Ako ih je netko probao, komentirajte samo ako su ful loše :)

Broj komentara: 7:

Maxim kaže...

ja samo igr'o Jaka jedinicu :(

najsličnije i najbolje tome što sam igrao je bio Ratchet & Clank: Deadlock

al đe su Resident Evil 4 i San Andreas?!?!:)

Mejo kaže...

Jedinica Jak and Daxter je bila zabavna igra, ali u potpunosti dručija od ostalih nastavaka koji su su izašli taman na vrijeme da budu djeca GTA III :)
Resident Evil 4 nisam nikad igrao, od Capcomovih uradaka mi je uvijek više pasao Devil May Cry. A San Andreas mi se uvijek činio kao GTA III+, Rockstar je samo dodavao na formulu koju su ostvarili s trojkom. To ne znači da nije po svemu bio izuzetna igra, dapače, prešao sam ga dvaput.

Maxim kaže...

Resident preporučujem svim srcem, dok nekako GTA3 unatoč onim starim nastavcima sa pogledom odozgo' smatram nadograđenim Driverom 2 sa sivonje, samo su onom Tanneru ako se dobro sjećam uvalili u ruke gan i pumpericu ;)

DMC nikad igrao, vrit:/

Mejo kaže...

Driver je bio dobar, samo su kontrole za vožnju bile malo spigane :)

Bob kaže...

Assassin's Creed je jako lijepo nacrtana igra, ali je totalni krep za igranje. Sam princip igranja je primitivan do bola, ponavlja se i dopizdi nakon što odigraš par misija. Jes, svako ubojstvo se može izvesti na sto mogućih načina i fora je bježanje preko krovova, preskakivanje i hodanje po gredama, ali, brate, dosadi to sve brzo kad pređeš jednog bossa i skužiš da za ubit drugog opet moraš proć sve isto. Probaj, čisto jer krasno izgleda, al' nekak sumnjam da će ti se dat proć je do kraja.

Mejo kaže...

Ali ponavljanje je majka znanja! :)

Bob kaže...

Nije kad imaš 35! :D Od Strangleholda sam odustao zbog istog razloga, a i od Halo isto. Ok, i zbog onih malih odurnih mutiranih facehugger/bakterija bića koje se pojave na nekom malo višem nivou. :)))