četvrtak, 9. srpnja 2015.

Dare to be Stupid

Evo jedne ideje i možda sam u krivu: Superman mora izgledati tupavo.

Inteligencija je zastrašujuća. Biti suočen sa nekim pametnijim od sebe predstavlja jednu fundamentalnu jezu od neshvatljivog jer pokušavamo svojim umom dokučiti nešto veće od njega samoga. Interakcija sa nekim manje inteligentnim nudi čovjeku rijetku priliku da promatra nekoga tko ima manje razumijevanje svijeta oko sebe. Ako tko sumnja, prilažem video pasa koji ne razumiju magičarske trikove. Scientia est potentia, znanje je moć. Intelektualci su na visokoj cijeni jer posjeduju mentalne sposobnosti koje normovi nemaju. Lex Luthor je opasan jer ima nezaustavljiv um. Da citiram Superman 2000 manifest: "Luthor is so smart we don't even have a WORD for what he is yet; calling him a genius is as insulting as calling him an imbecile."
S druge strane, jedna od Supermanovih moći je također i super-intelekt. U više je navrata nadmudrio Luthora kojeg bi obično zasljepila oholost. Unatoč tome, mišljenja sam da Superman treba izgledati tupavo. Razlog tome je taj što je inteligencija, kako sam gore spomenuo, zastrašujuća, a Superman ne bi trebao biti zastrašujuć. Kad Superman leti u akciju, to je da štiti i spašava ljude, ne da lomi kosti. Da bi se to prikazalo u vizualnim medijima, trebao bi izgledati kao prijateljska dobričina, kao veliko, glupo pseto. Još jedna od mnogih stvari koju je All-Star Superman izveo besprijekorno.
Srećom za Hollywood i buduće adaptacije/rebootove, postoje glumci koji profesionalno izgledaju kao prijateljske dobričine, velika, glupa pseta! Bez daljnjeg odugovlačenja, bacimo oko na tri najprikladnija glumca da tumače Supermana na filmskom platnu:
Redom: Patrick Warburton, Channing Tatum i Dwayne "The Rock" The Rock. Sva trojica naočigled izgledaju kao Marmaduke ali k tome već imaju iskustva u superjunačkim ulogama - Warburton je zvjezdovao u The Ticku, Tatum je glumio najboljeg Supermana ovog stoljeća u najboljem Batman filmu ovog stoljeća, a The Rock glumi isključivo superjunake, između kojih i Supermana ono jednom.
Dakle, dragi Hollywoode, prije nego se osramotiš sa nadolazećim hitom šitom Batman 2: Superman, uštedi lovu i dostojanstvo, te počni ispočetka s jednim od gorespomenute gospode.

4 komentara:

Unknown kaže...

Jedino za koga se ne slažem je the rock.

Mejo kaže...

Kad si rasist, nitkove jedan :P

Unknown kaže...

Kako to misliš?

Mejo kaže...

Pa on je jedini ovdje smečkast :)