petak, 30. kolovoza 2013.

Čovjek-Netopir protiv Übermenscha!

Iako sam uvjerenja da je kolumnist web časopisa The Escapist, Bob Chipman, prepotentni blesan, znaju mu se dogoditi rijetki trenuci briljantnog uvida, obično u totalno trivijalne stvari. A što bi moglo biti trivijalnije od moje najdraže teme, Supermana?
Za one koji još čitaju, Man of Steel dvojka se trenutačno reklamira kao Batman vs. Superman. Debata o tome tko bi pobjedio u spomenutom sukobu je sveprisutna u svijetu stripova i jedinstvena u svijetu općenito, jer je u potpunosti jednostrana. Supermanovi obožavatelji znaju tko bi pobjedio, a čitatelji Batmana štancaju neuvjerljiva opravdanja zašto Batman ne bi izgubio. S tim na umu, Chipman je nedavno dao čvrst argument zašto je cijela ta kavga kontraproduktivna:

"...Modern comics' fixation on this particular version of this particular character [Batman], embodying entitlement (and vengeance by proxy), finding a way to purchase victory over a character that's supposed to embody hope and optimism is emblematic of just about everything that went wrong with modern comics."

Cijeli video možete vidjeti ovdje.

P.S. Da se razumijemo, Batman ne bi mogao pobjediti ni Supermanovo truplo.

4 komentara:

Domigorgon kaže...

Takve su diskusije moot point u superhero logic svijetu. Ako je Superman tako super, onda su svi ostali superheroji posve bespotrebni. A ako nije, onda nije Superman, već samo Man.

A Hulk kad se naljuti...

Mejo kaže...

Pa, postoji filozofska struja prema kojoj Supermana valja tretirati kao jedinog super-heroja kada nije izričito u pustolovinama sa JLA-om ili slično. To, međutim, nije jedini pristup. Superman je nedvojbeno zahvalan svakome tko se žrtvuje za opće dobro, bez obzira što nisu svi jaki kao on. Cijela stvar sa nadjebavanjem između Supermana i Batmana je djetinjasta. Njih dvojica su 45 godina bili BFF-ovi u stripu World's Finest Comics, i bilo je zakon!

Maxim kaže...

Džabe sve to, Ben Afleck je Šišmoje, a gle što napraviše od Loba!

http://4.bp.blogspot.com/-BFIqH5SBOyk/UhgIcz4flrI/AAAAAAAAISA/NgDjlqir-Qg/s1600/Redesign-Lobo-New-52-Concept-Art.jpg

Zapad je fakat o'šo u tri lijepe.

Mejo kaže...

Za Batmana nek se brine netko drugi, ne mogu se natjerati da marim za tog lika :)

A za Loba se ne brini, iz dva razloga.
Prvo, zato što je na početku karijere izgledao kao zadnji šonjo. Kožnjak i čupa su došli kasnije, a to meni govori da će Lobo uvijek naći načina da bude Lobo, samo mu daj malo vremena.
Drugi je razlog taj što bih osobno ostao u potpunosti zgranut da ikada više izađe dobar Lobo strip. Lobo je imao neke nezaboravne pustolovine, krvave pohode i legendarne masakre ali već dugo nije bilo ništa hvalevrijedno s njegove strane. Odradio je svoje, sad očekujem da će ga uskoro po treći put rebootati i vratiti ga u sedlo mediokriteta, bez brige.