srijeda, 10. srpnja 2013.

Meh of Steel

Koliko god Man of Steel bio razočaranje, i dalje smatram da je želja izvršnog trojca Nolan-Goyer-Snyder bila napraviti vjeran i "dubok" Superman film. To je važno jer je u krajnjoj liniji lijepše šetati do pakla putem popločanim dobrim namjerama nego serijskim ubojstvima. Osim što će kasnijim naraštajima zauvijek ostati onaj zakon, zakon foršpan, i mi moramo biti zahvalni jer je moglo biti gore. Koliko gore?
Gore. To je Nicolas Cage u kostimu za nesuđeni Superman film iz '98. u kojem je trebao tumačiti glavnu ulogu. Nic Cage. Tisuću riječi koje govori ta slika su dovoljne same po sebi ali to je projekt s kojim se Warner Brothers studio natezao godinama. 1996. su angažirali Kevina Smitha da napiše novi scenarij i priča o tome kako ga je producent mrcvario monumentalnim glupostima je već legendarna. Preporučam da ovdje poslušate Smitha kako o tome priča, apsurdno je. Dovoljno je reći da je veliki kamen spoticanja bilo producentovo inzistiranje da u scenarij ubaci golemog mehaničkog pauka.
Sedam godina kasnije, Mark Waid piše Superman: Birthright, čija će priča poslužiti kao kostur scenarija za Man of Steel film. Čitatelje je u tom stripu u neko doba razveselila ova scena:
Parodija gafa pretvorena u sjajno finale super stripa.
Deset godina nakon toga izlazi Man of Steel i tako mi svega, bio bi bolji da se Superman u filmu borio protiv golemog mehaničkog pauka :)

2 komentara:

Anonimno kaže...

http://img.gawkerassets.com/img/18u5xf6tmkuz5jpg/ku-medium.jpg
najkorisnije vozilo na svijetu

Mejo kaže...

Hahahahaha!!!

Zakon :)