petak, 5. srpnja 2013.

...I još nešto!

To je stranica iz All-Star Supermana i govori Vam sve što ćete ikada trebati znati o Supermanu.
Mislim da je dokaz Morrisonovog apsolutnog genija to što ovo nije jedini put da je tako riječito sažeo neki aspekt Supermanovog lika u jednu stranicu (na primjer ovo, također iz All-Star Supermana - prva stranica stripa na kojoj je u četiri kadra ispričao Supermanovu životnu priču) ali ovaj je postao posebno značajan jer ga je Mark Waid (napisao ovo i ovo) izdvojio kao najdirljiviju scenu koju je ikada pročitao u ikojem Superman stripu.
Cijeli All-Star Superman je toliko neobjašnjivo veličanstven da je sasvim razumljivo to što su ga uspjeli zeznuti kada su ga adaptirali u crtić. Naime, nekom je opet palo na pamet da bi bilo jako originalno i introspektivno da Superman nekog ubije. Samo trunčicu. Tako da u stripu Solaris bude onesposobljen i kasnije rehabilitiran, a u crtiću smaknut.
Ono što valjda hoću reći ovim žalopojkama je da Superman (izuzev prvog filma) nije nikada imao sreće što se adaptacija tiče i da je bilo glupo od mene nadati se da će stvar biti drukčija sa Man of Steelom. Sva sreća, imamo stripove. Svakom tko ga je u prilici pročitati još jednom preporučam All-Star Superman jer je savršen. Tolle, lege.

4 komentara:

Domigorgon kaže...

http://superdickery.com

Mejo kaže...

Fora :)

marko kaže...

Pozdrav!
Ovako, ja sam bio u Leskovcu i tamo mi je organizator 15. smotre mladih crtača dao zahvalnicu za tebe. Dakle, bilo bi poželjno da se nađemo da ti ju uručim, ovisno o tome gdje živiš. Javi mi se na mail markodjeska@gmail.com

PS: odlična je ova tabla supermena! :D

Mejo kaže...

Hvala na dostavi :)