subota, 16. ožujka 2013.

TL;DR

Jason Momoa je postao svojevrsni marginalni fenomen filmske industrije, utoliko što je ostvario nepobitni monopol na barbare. Postao je zapažen dok je u znanstveno-fantastičnoj futurističkoj seriji Stargate: Atlantis tumačio čupavog barbara s mačem. Slavu je stekao u svjetskoj uspješnici Game of Thrones ulogom Khala Drogoa, najjačeg barbara od svih barbara. Trifektu je postigao kada je stečenu slavu probao zacementirati glumeći Konana u apsolutno groznom sranju od filma kojeg bi samo majka i poneki debil mogli voljeti. Čini se da je čovjek našao svoj milje jer od onda, čak i kad ne glumi barbara, glumi barbara. Čak je izgleda postigao puni krug time što će, prema glasinama, u futurističkoj svemirskoj operi Guardians of the Galaxy glumiti svemirskog barbara sa DVA mača! Budući da to očito nije samo faza, pogledajmo neke od likova koje će Jason Momoa igrati u naredno vrijeme:
Lobo - Samo je pitanje vremena kada će Lobo, najveća mrcina DC Comicsa, albino svemirski barbar i psihopat, dobiti film. Također je samo pitanje budžeta hoće li ga snimiti SyFy ili The Asylum. Ono što nije upitno je da će ga glumiti Jason Momoa, jer za drugo i nije.
Sláine - Čim netko uvidi koliko je isplativo snimiti pro-feministički film zamaskiran kao krvavu orgiju za dečke, možemo očekivati da će angažirati Momou da bi ga i cure došle gledati iz sasvim krivih razloga.
Kull - Još jedno Howardovo ostvarenje, Kull je savršena uloga za Jasona Momou jer je u rodu sa Konanom. Ne mora se ni šišati.
Casey Jones - Uloga ovog huligana sa stranica Nindža kornjača označiti će novo poglavlje u glumačkoj karijeri Jasona Momoe jer taj lik uopće ne posjeduje mač.
Raphael - Tumačenje više uloga u istom filmu je nešto u čemu su se tokom povijesti veliki glumci u više prilika okušali, a nitko ne može osporiti da je Jason Momoa velik. U filmu Nindže kornjače možemo očekivati da  će najratobornijem od kornjača davati glas, motion capturing i six-pack koji se vidi kroz oklop.
Groo - Unatoč maksimalnim naporima Sergia Aragonésa i Marka Evaniera, Groo the Wanderer je odličan strip i ne bi bilo iznenađenje da po istom snime film. Bilo bi još manje iznenađenje da holivudski lobi glavnu ulogu prepusti Jasonu Momoi jer ga vjerojatno nisu nikad čitali.
Gruber - Samo Jason Momoa može adekvatno utjeloviti najvećeg razbijača u cijelom Štrumpf selu.

Broj komentara: 6:

Maxim kaže...

Šteta što je Perlman ostario, nema kromanjonca do njega. A i ovaj momak je nekoć uvjerljivo držao tron divljaka. http://hontour.com/images/upload/team/168.jpg

Ovo danas je slabo, upicanjeni ko Kevin Sorbo. :) Zapravo, nije li Sorbo i utjelovio Kulla nekoć?

Mejo kaže...

Pričaš slikovito ili se referiraš na začetak Perlmanove glumačke karijere? Ne znam, naime, jesi li upoznat s time da je svoju prvu filmsku ulogu ostvario glumeći neandertalca u filmu Quest for Fire :)

A Sorbo je Kulla glumio u pretpotopnim devedesetima, djede. Kada ga Momoa utjelovi, odglumit će ga toliko jebeno da će se film zvati Kewl the Conqueror!

Maxim kaže...

Dabome!

S obzirom na ulogu Momoe u GoT-u, bit će dobro ak' se uspije suzdržat od dogistajlanja svih dugokosih sijedih/albino likova u filmu. Čarobnjaci su u posebnoj opasnosti. :P

Mejo kaže...

Glavni zlikovac će biti Thulsa Poon :P

Josip kaže...

Eh, Jason Momoa je postao zapažen oštru oku još u Baywatch Hawaii:
http://25.media.tumblr.com/tumblr_majd0orhXC1r6j9gao1_250.jpg

Mejo kaže...

Mislim da je moje oko odlutalo negdje drugdje kad sam gledao Baywatch :)