utorak, 28. lipnja 2016.

Šega & Šmokljani

Nije tajna da volim crtati D&D brije, no jeste li znali da nisam jedini? Istina je, ima nas! Neki te crteže čak povežu i u stripove! Evo nekih meni dragih:
Order of the Stick je odličan. Pripovjeda tu veliku, epsku pustolovinu, a humor ubacuje pomoću D&D klišeja. Za razliku od ostalih ovdje, ne radi se o vizualnoj reprezentaciji teoretske kampanje koju netko igra, već o fantasy priči koja baca RPG fore na svoj račun. Dosljedno uzbudljiv, dosljedno duhovit i dosljedno izvodi studije likova toliko inteligentne i pronicljive da ih trebate pročitati da povjerujete (Miko/Therkla/Tarquin). Nezaobilazno!
DM of the Rings je završio prije nekog vremena, no nije ništa manje urnebesan zbog toga. Uzima kadrove iz filmske trilogije Gospodar prstenova, te pripovjeda priču iste kao D&D kampanju koju nesposobni DM vodi nezainteresiranim igračima. Također je inspirirao i...
And now for something completely the same! Darths & Droids je web strip inspiriran gorespomenutim DM of the Ringsom, koji pomoću istog formata obrađuje Star Wars heksalogiju. Tvorci su si, štoviše, dali zadatak da pomoću raspoloživih kadrova ispričaju drastično drukčiju priču. Stvar je fora, a kontinuirani geg iz pedesetog nastavka je postao toliko slojevito meta da bi se Nolanu zavrtilo u glavi. Jedan od autora je također odgovoran i za...

O Irregular Webcomic!-u sam već pričao i vrijedi ponoviti: jebački je! Obrađuje različite teme, od kojih Space i Fantasy pripovjeda u kontekstu tabletop RPG-a, pri čemu se minijature PC-ja redovito prepiru sa GM-om. Također je foto-strip. Od svih ovdje navedenih, mislim da za ovaj strip najviše o čitateljevom ukusu ovisi hoće li mu se svidjeti. Bacite oko, kaj da vam kažem!
Steve Lichman je u neko doba prestao biti webstrip i postao strip-strip, no prvih šezdeset stranica se i dalje može pročitati na internetu, te su i dalje smiješne. Priča o čudovištima iz tamnice, kewl je.
Your D&D Stories je relativno recentni projekt, u sklopu kojeg autor ilustrira dogodovštine koje su čitatelji doživjeli tokom svojih sessiona. Forica je!
I za kraj, Oglaf! Nije D&D ali je fantasy, duhovit, te obično veoma NSFW. Ne čitati na poslu ali definitivno čitati!

Nema komentara: