ponedjeljak, 27. listopada 2014.

I have a cunning plan!

Koliko god hvalili filmske zlikovce na račun vještine glumca koji ih je tumačio, mislim da je glavno mjerilo njihove veličine zao plan kojm more junake. Zbog inflacije napetosti u suvremenim blockbusterima svi zlikovci sada kreću od toga da žele pokoriti svijet, no postoje oni čiji su planovi toliko sumanuti, toliko megalomanski i toliko suludi da se uzdignu na jednu višu razinu i opet cijelu rabotu učine svježom i originalnom. Slijede moja najdraža tri:
Sherlock Holmes: A Game of Shadows - Godina je 1891. Dijabolični profesor Moriarty je potajno uspostavio opsežnu mrežu tvornica koje za njega proizvode sve od zavoja do metaka, te potom manipulacijom anarhista i nezadovoljnika stvorio političku krizu u Europi. Njegov plan? Pokrenuti svjetski rat i profitirati od milijuna izgubljenih života! To je suludo, kao da se otkrije da je ujko Pennybags cijelo vrijeme radio svima o glavi u Monopolyju (Ridley Scott sad može slobodno prestati snimati taj film). Kao što sam naučio iz crtića, Prvi svjetski rat je bio ozbiljna stvar, pa je ovaj plan dostojno bojno polje da Sherlock Holmes odmjeri snage sa Napoleonom zločina!
G.I. Joe: Retaliation - Američki predsjednik sazove konferenciju vođa svjetskih nuklearnih sila u svrhu atomskog razoružanja. Kada ovi, predvidljivo, odbiju uništiti  svoje nuklearno oružje, ovaj na njihove države ispali cjelokupni američki atomski arsenal i time ih primora da uzvrate istom mjerom. No kad su sve rakete u zraku, predsjednik pokrene samouništenje svojih, i tako nagna ostale prisutne da učine isto u ime djece. Ono što tada nisu znali je da podmukli Zartan samo izigrava američkog predsjednika i radi po uputama beskrupuloznog Zapovjednika Kobre, koji sada jedini ima oružje dovoljno veliko da prijeti nacijama. Lijepo odigrano, ti drski nitkove!
Black Dynamite - Ovo ne mogu ni opisati, zli plan amoralnih svengalija iz ovog filma je toliko šenut da ga jednostavno morate sami pogledati.

Nema komentara: