utorak, 14. siječnja 2014.

Imate li trenutak za razgovor o našem gospodinu i spasitelju, Supermanu?

Očito mi je dovoljna i najmanja provokacija.

Superman znači mnogo toga mnogim ljudima. O tome su se raspisali književnici, filozofi i mistici ali sve se može sažeti njegovom krilaticom, Truth, Justice, and the American Way! Čak i kada ga pokušavaju omalovažiti, kritičari ga često napadaju njegovom najvećom vrlinom, konstatirajući da je na neki način slab zato što je dobar. Dobričina. Izviđač.
Ali treba se samo osvrnuti da bi čovjek vidio koliko je to pogrešno. Superman je počeo kao strip-junak ali je odavno prerastao svoj rodni medij. Crtići, serije, igrice, filmovi, igračke... Za Supermana znaju ljudi koji nisu nikada otvorili strip. Odavno je postao nešto više nego što je ikada bilo za očekivati - ikona. Dobrota kojom ga zli jezici podrivaju je najveća snaga Supermana kao simbola. Prilažem sljedeće:
To je vođa slobodnog svijeta na slici sa Supermanovim kipom u Metropolisu u Illinoisu. Barack Obama je otvoreno konzument stripova pa ovakva fotka nije ništa neobično ali teško da bi riskirao imidž slikavši se tako sa Lobom ili čak Konanom. Slikati se sa Supermanom, pozirati kao Superman, šalje izvjesnu poruku: da je heroizam tvoja furka!
S tim na umu:
Supermane, legenda si!

Broj komentara: 6:

Biuk kaže...

ček, kaj supermen ima gaće?

Mejo kaže...

Fak ju :)

Biuk kaže...

hehe. al zgodan je ovaj klark kent. o, ne! opet gayness u meni! doktoreeeee!

http://www.youtube.com/watch?v=snlb1n20yl0

Mejo kaže...

Jel' to Luthor? :)

Biuk kaže...

to je luthor, naravno! e da je zek snajder pametan...

Mejo kaže...

Ljubo Ćesić Lex :)