ponedjeljak, 30. prosinca 2013.

Up the Irons! Up forever!

U danima duge kose i loših odluka, znalo mi je neopisivo ići na živac kad bi me ljudi vidjeli u Iron Maiden majici i odmah donjeli neke krive zaključke o meni. Načelno te da sam metalac, da slušam Maidene i da mi je Fear of the Dark vjerojatno njihova najdraža pjesma. Suludo.
S tim na umu, moj se odnos naspram Maidena tokom vremena promjenio. Od bebinog prvog metal benda i obavezne lektire svih nadobudnih mladih metalaca, postali su izvođači koje rado slušam bez pritiska junior-klasizma. Unatoč tome, Fear of the Dark je i dalje bez veze.
Maideni imaju te popularne standarde u vidu metal-balada; pjesama koje imaju lagane uvode od 5 minuta i opake riffove kad su svi već zaspali. Što se mene tiče, ta filozofija nije nikad požnjela poželjne plodove: The Number of the Beast, KillersHallowed Be Thy Name, zatupljujući Dance of Death, već spomenuti Fear of the Dark... Sve bez veze. Ono đubre Journeyman čak počne mlako i nastavi tako do kraja. Jedina* iznimka je Run to the Hills, ali ta počne opasno i popne se u nasilno. U usporedbi sa hitovima koji ne gube vrijeme poput Can I Play with Madness, Bring Your Daughter... to the Slaughter, The Wicker Man, jebačkim Aces High i nenadjebivim Be Quick or Be Dead balade uvijek gube! Tako da te molim, Dickinsone, začepi i pjevaj!

* Okej, Afraid to Shoot Strangers je mali biser ali samo zato što Dickinson brzo začepi i da Murrayu da spali gitaru golim prstima, i zato što Harris sam sebi uskače u usta s tekstom.

Broj komentara: 8:

Biuk kaže...

hahaha! slažem se za fir ov d dark (miro bedak-bi bio bizarni trenutak). meni su albumi do seventh son...odlični, a dalje sam stao nekak.
nego jesi slušo prva dva (sa paul di'annom kao pjevačem)? meni su ta dva jebena
i super ti je ajron mejo!

Mejo kaže...

Jasna stvar! Wrathchild je stalna postaja moje playliste :)

Unknown kaže...

hahaha smješno, to je baš kako sam se i ja osjećala kad sam nosila majicu od the specialsa, a uopće ih ne volim. osim kaj ti voliš maidene.

kul slika.

Mejo kaže...

Nikad čuo, jesu to ovi?

Filip kaže...

Baš sam si danas, dok sam pedaliro, u glavi vrtio Sevent san i Plej vid mednes :-)
Super mi je i Onli d gud daj jang...ima neki čudan tekst, kolko pamtim.

Mejo kaže...

Only the Good Die Young mi je čudna ne zato, nego jer se mogu zakleti da su u zadnju glazbenu dionicu ukomponirali zvonjavu telefona. Svaki put me zabezekne :)

Filip kaže...

Da fakat, zvuči ko telefon :-)
brijem da je to ipak orguljica koja se i prije čuje...
ali galopirajući basevi su ovdje ekstremni, he he.

Meni su Mejdeni i Adrian Smith nešto ko Peppersi i Frusciante - albumi bez njega su pljuga...
Inače, i projektant najviše zgrade na svijetu (Burj Khalifa u Dubaiju) se isto zove Adrian Smith :-)

Mejo kaže...

Možda je to isti Adrian Smith - arhitekt danju, roker noću! Bit će u Avengers dvojci :P