srijeda, 27. studenoga 2013.

All day, all night

I tak, ovogodišnje 24-satno crtanje stripa je po mnogočemu bilo drukčije. Za početak: 95 sudionika?? Jeste vi normalni?! Iako, ruku na srce, dugo se činilo da se u Puli neće pojaviti nitko. Danima je ta rubrika stajala prazna bez ijedne prijave, toliko da se činilo kako nema Puležana koji bi za umjetnost izdvojio jednu noć.
Što je još bilo drukčije? Zagreb je ove godine ugostio pravo pravcato strip-plemstvo! :)
Također drukčije: ove sam se godine okušao u eksperimantalnoj tehnici - strip ugljenom! Znam da zvuči kao loša ideja ali tada još nisam. Zanimliv pokus koji je dao konkluzivni dokaz da je ugljenu mjesto isključivo na velikim formatima.
Isto drukčije: samo osamnaest stranica od mene ove godine. Jer je priča koju sam smislio bila toliko dugačka i nisam je htio razvlačiti. Plan mi je tada bio napraviti još jedan strip od šest stranica i time ispuniti kvotu ali sam uspio smisliti još samo tri. Na kraju ih nisam ni dao skenirati jer mi nisu izgledale kao dobar epilog tragičnoj ljubavnoj priči koja im prethodi ali ih evo stavljam ovdje za sve zainteresirane:

Poštovanje svima koji su sudjelovali, pogotovo onima koji su došli prvi put; čestitke onima koji su završili; veliko hvala Ines, Vladi i ostalima u organizaciji; kapa dolje volonterima i, šećer na kraju, jedno veliko "nabijem te" papku koji se prijavio, a nije došao. Znaš tko si.

P.S. Vidio sam smrtonosne brkove, Jusufe, hvala :)
P.P.S. Post #600, whoeeeheeej!

Broj komentara: 6:

Puru kaže...

mhmh... sise.

Mejo kaže...

Razlog zašto sam u ovom poslu.

Domigorgon kaže...

Volio bih više vidjeti od tebe ovakvih stripova sa Isusom. :D
Ali dobar je i ugljen, naravno, samo brzo svrše ti stripovi bez riječi. :(

Mejo kaže...

Nogekako, Nema Boga - nema grijeha! je slogan pod kojim će nastati brojni bogohulni stripovi! Ali da se ne bih ograničio, idući će biti sa Zeusom.

A zato što ovaj prvi nema riječi sam nakrcao teksta u drugi. Računao sam da će se izjednačiti :P

jusuf kaže...

Mejo, bilo mi je zadovoljstvo i izazov.

Mejo kaže...

Izgleda bolje od nekih drugih izvedbi koje bih mogao spomenuti :P