četvrtak, 3. listopada 2013.

Fight the Good Fight

Recentni DC-jev natječaj Break into comics with Harley Quinn! je izazvao izvjesnu dozu kritika zbog sadržaja propisanog scenarija, točnije, scena gdje se mlada djevojka pokušava gola ubiti. Optužbe da se samoubojstvo i depresija u žena tako ne samo marginalizira nego i seksualizira su teške ali nisu bez presedana - tek su zadnji primjer u nizu slučajeva gdje se u medijima žene prikazuju kao seksualni objekti ili samo objekti. Posebno prominentni od spomenutih medija su po tom pitanju filmovi, stripovi i, možda ponajviše, video igrice. Odvažni glasovi takvom tretmanu gromko govore "Ne!" ali, iako imaju moje razumjevanje i podršku, smatram da krivo pristupaju toj borbi protiv seksipila. Ako mislimo pobjediti, ovo zlo treba napasti na samom izvoru, a to je ono što ću i učiniti, upravo sad!
Dobro koji je ovo kurac?! Vi pračovjeci trebate prestati s tim seksističkim sranjima, ponašate se kao zadnji primitivci!

Broj komentara: 5:

Maxim kaže...

Hehe. "Gogs" pornjava! Zamisli koji su šovinisti bili tek ovi naši praKrapinci onda! Trebaju domaće udruge smislit neki retroaktivni zakon za te primitivce, sad smo u Uniji, nema više te balkanštine!

Mejo kaže...

Krapinjonci su izumili štangu za striptiz prije kotača :P

Maxim kaže...

Ih! Domaća kronologija primitivizma! Prvo su se Krapinke vrtile oko drveta, onda im foru dignule Vučedolke pa se vrtile oko bakrene štange, što su skužile Ilirke i Delmatinke pa se počele vrtit oko željezne štange. Mislim da su tek prije koje desetljeće doradili stvar, ispolirali i poniklali te štange da se žene ne nažuljaju.

Mejo kaže...

Zahvaljujući The Doctoru, imamo čak i fotografsku dokumentaciju!

Maxim kaže...

Svaka čast! Evo i empirijskog video-dokaza!