petak, 12. lipnja 2009.

Filmovi i filmu srodne teme.


Kad to najmanje očekuješ, internet te obraduje nečime što nije nova činjenica o Chucku Norrisu: na YouTubeu sam našao H-8, biser hrvatske kinematografije. Ne bih se začudio da mlađi posjetitelji bloga nisu čuli za taj film s obzirom da su sve zakon stvari snimljene u hrvatskoj produkciji druga violina naspram Farme ili Exkluziva (a genijalca koji je smislio ime ove emisije bih vrlo rado udario rubom stola u usta. Exkluziv nije riječ, ni na jednom jeziku!). Nije mi jasno zašto još ne postoji super-mega-deluxe-redateljeva verzija-ograničeno izdanje-remasterirani zvuk i slika-na 15 diskova-10000 sati dodataka-exkluziv-ideš bokte-kolektors edišn-DVD H-8 ili Malo misto. Malo misto je zakon!
Uglavnom, H-8 je film o prometnoj nesreći, sudaru kamiona i autobusa u kojoj je, kako na početku saznajemo, poginulo 8 ljudi. Ne saznamo tko su žrtve, a radnja prati ljude u autobusu i kamionu kako idi u susret nesreći. Fora je ovdje da ih film okarakterizira nevjerojatno, a Vi znate da osmero od njih mora umrjeti, te se uhvatite kako strepite za živote nekih i razmišljate koji bi vam najmanje falili. Na žalost, zadnjih sedam minuta filma nije na YouTubeu pa ćete morati to saznati drugdje :)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
A skoro sasvim nevezano, Vangelis je najveća legenda kada je filmska glazba u pitanju! Svaka čast Johnu Williamsu, ali ovo je činjenično stanje. Evo na primjer zašto. A osim toga, ima i zakon ime:Evangelos Odysseas Papathanassiou. Ideš!

Broj komentara: 5:

Unknown kaže...

AAA!! Vangelis je izvrstan!

Unknown kaže...

Znam ga od prije :D

Mejo kaže...

A tko ne zna za legendu? :)

Domigorgon kaže...

Meni je, pak, najdraži Blade Runner soundtrack. http://www.youtube.com/watch?v=5SJVP4YAybs

Mejo kaže...

Razumljivo i zašto :)